Vedonlyönnin käsikirja – Helenius

Vedonlyönnin käsikirja

Esko Heleniuksen neuvot onnistuneeseen vedonlyöntiin

Esko Helenius on kirjoittanut vedonlyönnin käsioppaan (Minerva, 2009) kaikille vedonlyönnistä kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää omaa strategiaansa ja pelitaitojansa. Teos ei jaa varsinaisia peliohjeita, koska se nähdään lainvastaisena toimintana Suomessa, mutta sisältää vedonlyöntipelien periaatteita ja erityispiirteitä. Suomessa vedonlyönnistä vastaavat Veikkaus ja Fintoto, joilla on rahapeleihin monopoliasema.

Vedonlyönti on taitolaji

Vedonlyönnissä avaimet menestykseen ovat itsehillintä, kassanhallinta ja rajaton motivaatio. Nämä kaikki osa-alueet löytyvät vedonlyönnin ammattilaisilta. Vedonlyönti on taitolaji eikä se perustu vain hyvään tuuriin. On tärkeää saada perusasiat haltuun ennen kuin voit edes haaveilla elämästä vedonlyönnin ammattilaisena. Opettele ainakin seuraavat asiat: kertoimet, panostus, pelikassa, kirjanpito ja otoskoko. Tämän jälkeen voit syventää tietouttasi ja perehtyä vedonlyönnin syventäviin asioihin kuten: odotusarvoon, voimalukuihin ja todennäköisyysarvioihin.

Esko Helenius ottaa teoksessaan Vedonlyönnin käsikirja hyvin tiukan linjan, kuinka paljon hän yllyttää lukijoitaan pelaamaan. Teos ei esimerkiksi ota mitään kantaa siihen, minkälainen on hyvä hevonen, pelaaja tai joukkue. Teoksessa käydään läpi vedonlyöntipelien periaatteita ja erityispiirteitä ja jokainen lukija voi tehdä johtopäätöksiä niiden perusteella itse. Jos haluat veikkausvihjeet valmiiksi pureskeltuina, tämä kirja ei ehkä ole sinua varten, mutta laajemmasta katsantokannasta kiinnostuneille tämä saattaa toimia.

Mistä kaikki lähti liikkeelle?

Esko Helenius rupesi pelaamaan vedonlyöntiä jo silloin, kun Pitkävetoa ei ollut Suomessa. Alku oli hankala, koska mistään ei löytynyt oppaita, miten vedonlyöntiä tulisi tehdä. Kaupoista ja kirjastoista ei tuohon aikaan löytynyt alan teoksia, joista olisi saanut ideoita ja uusia näkökulmia vedonlyöntiin. Esko Heleniuksen pelasti se, että hän on aina ollut hyvä matematiikassa. Hän rupesi tekemään omia analyyseja pelaamisesta ja käytti siinä matematiikkaa hyväkseen. Vedonlyönti perustuu hyvin pitkälti laskemiseen ja se on myös yksi tärkeä aihe teoksessa Vedonlyönnin käsikirja.

Esko Heleniuksella on pitkä yli 40 vuoden ura vedonlyönnin parissa ja hän on henkilö joka tietää mistä puhuu. Hän neuvoo kaikkia pelaajia, erityisesti aloittelijoita olemaan varovaisia vedonlyönnissä. Esko Heleniuksella on tästä omia kokemuksia sillä hän on hävinnyt kaikki rahansa raveissa ollessaan nuori eikä pystynyt ostamaan edes ratikkalipun takaisin kotiin. Tämä tilanne pisti miettimään asioita uudelleen ja sen jälkeen hän on ollut varovaisempi pelaamisessa. Hän neuvoo kaikkia miettimään omaa rahan käyttöä ja sanoo, että aina pitäisi pelata vain sillä rahasummalla, jonka voi hävitä hymyssä suin.

 

Esko Helenius

2009

Minerva