Nyt pelittää: Kaakinen & Lappalainen

Nyt pelittää

Nyt pelittää – kirja pelialasta ja pelaamisesta kiinnostuneille

Onko perheenne kiinnostunut pelialasta ja pelaamisesta? Elokuussa 2017 julkaistu kirja Nyt pelittää, on Jussi Kaakisen ja Elina Lappalaisen uusin teos pelialasta kiinnostuneille. Nyt pelittää – lastentietokirjassa seikkailevat kaksi henkilöä Sofia ja Oliver, jotka pääsevät tutustumaan pelimaailmaan koodariäitinsä mukana. Sofia ja Oliver kurkistavat pelistudion arkeen ja pääsevät kokeilemaan oman pelin tekemistä, jossa voit olla mukana seuraamassa prosessin eri vaiheita.

Nyt pelittää – kirjassa kerrotaan hauskalla tavalla tämän hetken trendistä erityisesti lasten keskuudessa eli pelaamisesta. Melkein jokaisella lapsella on tänä päivänä oma kännykkä, mutta se ei tarkoita sitä, että he ymmärtäisivät miten pelejä rakennetaan ja millaisilla pelisuunnittelun mekanismeilla peleistä tehdään kiinnostavia. Nyt pelittää – kirjassa käydään läpi pelien valmistuksen koko prosessi aina pelisuunnittelusta pelin julkistamisvaiheeseen asti. Kirjassa on hyödynnetty suomalaista pelialan osaamista ja tunnettuja pelien tekijöitä. Tämä kirja ei ole kohdistettu vain lapsille. Aikuiset tulevat varmasti myös viihtymään Nyt pelittää – kirjan parissa sillä se tarjoaa runsaasti kiinnostavaa informaatiota ja antoisia lukuhetkiä. Nyt pelittää – kirjan teksti on helppolukuista, onhan se kohdennettu koko perheelle ja lukuhetkiä täydentävät hauskat kuvat, jotka ovat Jussi Kaakisen käsialaa.

Kurkista pelistudion arkeen – miten pelit syntyvät?

Oletko aina miettinyt, miten pelit syntyvät ja mikä on graafikon, ohjelmoijan ja muusikon panos pelin syntyprosessissa? Nyt pelittää kertoo hauskalla tavalla pelin tekoon osallistuneiden henkilöiden työstä. Voit esimerkiksi lukea, miten pelisuunnittelija ideoi pelin säännöt ja minkä takia graafikko toteuttaa jopa satoja luonnoskuvia ennen lopputuloksen tekoa. Nyt pelittää tulee kertomaan ja näyttämään, miten pelin äänimaailma syntyy ja miten pienet yksityiskohdat peleissä vaikuttavat suuresti kokonaisuuteen.

Nyt pelittää ottaa kantaa nykyajan ongelmaan, jossa kodeissa vanhemmat ovat hukassa lasten kanssa jotka pelaavat pitkiä aikoja. Pelaamiseen kuluu paljon aikaa ja rahaa. Kirja yrittää tuoda positiivisia näkökulmia lasten pelaamiseen. Pelaaminen voi olla kehittävää ja hauskaa, jos lapsille laitetaan rajat. Pelaaminen voi olla jopa koko perheen harrastus!

Kiinnostavilla roolimalleilla pyritään houkuttelemaan naisia teknologia – alalle

Nyt pelittää ottaa myös kantaa siihen, miten naisia voitaisiin houkutella enemmän työskentelemään teknologia – alalla. Kirja tarjoaa roolimalleja tytöille ja näyttää, että myös nainen voi helposti työskennellä ohjelmoinnin tai pelisuunnittelun parissa. Kirjassa seikkailee Sofian ja Oliverin äiti, joka työskentelee koodarina. Teknologia – ala ei ole tarkoitettu vain miehille ja kirja pyrkii kannustamaan myös naisia työskentelemään esimerkiksi pelialan parissa.

Nyt pelittää

Jussi Kaakinen ja Elina Lappalainen

Tammi, 2017